Nieuws

Kleuterkamp en openluchtklassen

 

Bosklassen 14, 15 en 16 maart 2018

Aan de leerlingen van de lagere school en hun ouders,

Het is eind februari, hoog tijd dus om jullie te informeren over de komende openluchtklassen. Dit jaar Heb ik een verblijf  geboekt in Dilsen-Stokkem van woensdag 14 maart tot en met vrijdag 16 maart 2018.

We logeren in De Kalei, een kamphuis van Chirojeugd Vlaanderen. De Kalei is een domein van zeven hectare bos en speelterreinen op de rand van de Maasvallei. Volop in het groen met het Nationaal Park der Hoge Kempen als buur en omsingeld door 400 ha Limburgse bossen!

Wat staat er op het programma? Woensdagmorgen vertrekken we rond 8u30, want er volgt een lange busreis. We houden halt in Tongeren, waar we het Gallo-Romeins museum bezoeken en vervolgens picknicken. Daarna zetten we onze weg verder naar Dilsen-Stokkem. Tijdens ons verblijf organiseren we sport-en spelactiviteiten, bosspelen, gaan we met een ranger op stap door het natuurpark en zijn er avondactiviteiten met de dappere Galliërs. Vrijdag na de middag keren we terug naar Denderbelle. Aankomst voorzien rond 16u.

Wat kost dit allemaal ? De kinderen betalen enkel het verblijf en de maaltijden, nl. €70 per kind. De school betaalt de activiteiten ter plaatse (met de opbrengst van de taartenslag). Onze ouderraad bekostigt het busvervoer. Mogen wij vragen de som van €70 per kind te betalen tegen vrijdag  9 maart 2018.  De medische steekkaart graag invullen en meegeven met het geld.

De leerlingen van klas 1 gaan voor de eerste keer mee. Voor hun ouders organiseren we nog een infomoment op 6 maart om 15.30u waar de leerkracht de praktische zaken van deze driedaagse bespreekt. We proberen ook een antwoord te geven op de vragen waar jullie misschien, als bezorgde ouder, mee zitten.

 

 

Kleuterkamp

Terwijl de kinderen van de lagere school op bosklassen zijn, maken de kleuters het ook gezellig op school. Ze gaan werken in het thema "De 3 biggetjes". Wie bouwt het stevigste huisje? Met allerlei activiteiten proberen ze de wolf te slim af te zijn. Hulp van ouders is nog steeds welkom. Wil daarvoor het briefje invullen.

Het worden weer onvergetelijke dagen voor alle kinderen en hun leerkrachten!

 

Afdrukken E-mailadres

Contact Other

Contacteer ons
Kapellenstraat 43
9280 Denderbelle
Oost-Vlaanderen

Telefoon:

052/41-09-64

0496/08-11-12