Nieuws

Mededelingen voor de herfstvakantie

Denderbelle, 28 oktober 2021

Beste ouders,

Maatregelen Covid-19 – We beginnen met het meest recente nieuws ivm de coronamaatregelen die na de herfstvakantie van kracht zijn:

- ouders en bezoekers zetten een mondmasker op als ze de school betreden. Ook de leesmoekes en chauffeurs zetten het masker op. 

- de leerlingen van klas 5 en 6 zetten een mondmasker op in de klas als er niet voldoende afstand kan bewaard worden onderling of bij partner- of groepswerken. Elke leerling van klas 5 en 6 brengt een mondmaskers mee + 1 reserve in de boekentas.

- Er mogen geen klas overschrijdende activiteiten georganiseerd worden. Geen eetfestijn of schoolfeest zonder een ‘covid safe ticket’.

- Oudercontacten kleuters worden via teams georganiseerd.

Fotograaf – De schoolfotograaf kwam deze week langs en maakte prachtige foto’s. De kinderen krijgen morgen de voorbeeldfoto + bestellijst mee naar huis. Niet vergeten aankruisen of je de foto’s bestelt in kleur, sepia of zwartwit. De bestellijst en gepast geld ontvangen wij liefst cash na de herfstvakantie. Niet betalen met (bruine) centjes aub. Dat bespaart ons heel wat telwerk. De kinderen die afwezig waren op het moment dat de fotograaf langskwam, krijgen de mogelijkheid om bij de fotograaf in zijn studio langs te gaan.

Halloween – Deze week organiseerde men reeds in enkele klassen activiteiten rond Halloween: soep maken, griezelgeluiden opnemen met de ipad, griezelverhalen vertellen, knutselen, … Ook morgen vrijdag staat er hier en daar nog iets op het programma. Verkleden en schminken kan pas vanaf de middag. Het is geen carnaval. We laten ook geen maskers of wapens toe. Die zijn te angstaanjagend voor de kleinsten. De leerkrachten kleuter vragen om de kindjes geen verkleedkleren mee te geven.

Donkere dagen – Tussen de herfst- en krokusvakantie neemt onze school deel aan de actie van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde “Helm op Fluo Top”. We vinden zichtbaarheid en veiligheid in het verkeer zeer belangrijk, elke dag. Op de folder en op de website www.helmopfluotop.be krijgen jullie heel wat info ivm deze actie en de mooie prijzen die kunnen verzameld worden. De spaarkaarten worden uitgedeeld op maandag 8 november. Wie een hesje draagt, krijgt een sticker. Wie met de fiets komt en ook nog een helm draagt, krijgt een extra sticker. Aan het einde van de actie verloten we nog een mooie prijs onder de kinderen die volle kaarten binnenbrachten. Veel succes!

Nieuwjaarsbrieven - In november bestelt de school de nieuwjaarsbrieven. De kinderen krijgen na de vakantie een bestelstrookje mee. Wil hierop noteren hoeveel brieven jullie kinderen wensen te bestellen en welke aanspreking bij elke brief hoort. De kinderen van de lagere school schrijven 3 brieven tijdens de schooluren. Extra brieven worden gekopieerd. De prijs per brief is €1 en wordt verrekend via de schoolrekening.

Verloren voorwerpen – In de inkomhal hangen een aantal mooie sweaters/vesten met kap, vestjes van kleuters, fluojasjes, fruit- en koekendoosjes. Niemand van de kinderen herkent ze. Ze blijven liggen. Misschien kan je ze eens bekijken als je je kind ophaalt of afzet. Mag ik toch nog een oproep doen om alles te naamtekenen, zeker bij de kleuters. Bedankt.

Lichtjestocht – Ik nodig jullie allen uit voor de Lichtjestocht op vrijdag 26 november. Het wordt een wandeling van 5 km, voor jong en oud, met animatie en wat lekkers onderweg. Starten tussen 18u en 19u. De uitnodiging volgt na de vakantie. Ga alvast op zoek naar een goede zaklamp.

Geschenkmand – Samen met de oudervereniging verkopen we in december een geschenkmand vol lekkers. Ideaal voor op de kersttafel, onder de kerstboom of als geschenk voor peter en meter bij de nieuwjaarsbrief. Het afgelopen jaar hebben wij geen eetfestijn of taartenslag kunnen organiseren wegens corona. De inkomsten van deze verkoop, zullen we besteden we aan de schoolreis voor kleuters en de bosklassen voor de lagere school. Graag jullie steun. Intekenen kan via een strookje dat eind november meegegeven wordt aan de kinderen.

Ik wens jullie een aangename herfstvakantie en hou jullie gezond. Namens het schoolteam, Kristine De Block, directeur VB De Bellewij

Afdrukken E-mailadres

Contact Other

Contacteer ons
Kapellenstraat 43
9280 Denderbelle
Oost-Vlaanderen

Telefoon:

052/41-09-64

0496/08-11-12