Nieuws

Begin nieuwe schooljaar 2019-2020

Wat fijn om iedereen terug te zien na 2 maanden vakantie! Voor wie de infovergadering miste op 3 september, zet ik hier de belangrijkste zaken  nog even op een rijtje.

Toegang tot de school :

Vanaf dinsdag 3 september gebruiken we  de toegang langs het fietsenpoortje zoals vorig schooljaar. De kinderen die naar de opvang komen tussen 7u en 8u, kunnen nog steeds langs de voordeur binnen.  Tante Annick draait de deur op slot om 8u. Ouders nemen afscheid aan het eerste poortje van de fietsenstalling. Een leerkracht vangt jullie kind op aan het tweede poortje. De kinderen verlaten ’s middags en ’s avonds de school zoals voorheen, langs de voordeur. Wie ’s middags naar huis gaat eten is opnieuw welkom vanaf 13u langs de fietsenstalling. Wie te laat komt, belt aan aan de voordeur. Het poortje gaat vast na het belsignaal ’s morgens en ’s avonds.

We vragen ook jullie medewerking om ’s middags en ’s avonds bij het ophalen van de kinderen het voetpad voor de school vrij te maken om de (fiets)rijen vlot te laten doorkomen. Jullie kunnen gerust plaatsnemen in de rijweg naast de school tegen de muur. We doen ons best om tijdig te vertrekken.

Materialen naamtekenen

Wil al het materiaal van jullie kind naamtekenen, onze kleinsten herkennen niet steeds hun gerief: boekentas/rugzak, fluojasje, jas, muts, sjaal, brooddoos, drankje, koek- en fruitdoosje, turn t-shirt, short en turnpantoffels, zwemzak met zwempak en handdoek,…

Verkeersveiligheid

Voor wie met de auto naar school  komt : aandacht voor juist parkeren aan de schoolpoort, veilig in- en uitstappen

Voor wie te voet komt : oversteken aan de verkeerslichten en het zebrapad

Voor wie met de fiets komt : dragen van fluohesje en fietshelm, een fiets die in orde is om naar school te komen, fietsvaardigheid ook thuis oefenen en met de grotere kinderen regelmatig wat langere trajecten afleggen. 

Gezondheidsopvoeding

Zorg voor gezonde tussendoortjes en een gezonde lunchbox. We stimuleren het drinken van water op school. Vermijd papieren verpakkingen van koekjes en gebruik een koekendoos en een brooddoos. Op dinsdag en woensdag enkel  fruit of groente als 10-uurtje. Graag deze gezonde snack etensklaar maken : geschild en in stukjes.

Luizen : Als je een sticker vindt in het heen-en-weer-mapje van je kleuter of de agenda van je kind, wil dit zeggen dat er luizen gesignaleerd zijn in de klas. Wil dan controleren en behandelen indien nodig. We moeten dit probleem samen aanpakken.

Zwemmen

Met klas 1 en 2 gaan we tweewekelijks zwemmen. Eén zwembeurt om de 14 dagen is te weinig voor een beginnende zwemmer. Graag ook tussendoor oefenen met papa of mama.

Documenten

We geven deze week nog een aantal documenten mee :

- Een overzicht van de prijzen die de school hanteert inzake drankjes en opvang.

- Je krijgt ook nog de kans in te tekenen voor het waterproject.

- Nog enkele ouders hebben de Wijzigingen in het schoolreglement 2019-2020 nog niet ondertekend (document reeds in juni meegegeven). Wil dit zo snel mogelijk in orde brengen op het oudercontact. Zolang dit document niet is ondertekend, is jullie kind niet ingeschreven in onze school.

- Wil ook de gezondheidsfiche invullen en zo spoedig mogelijk op school bezorgen.

- Het toestemmingsformulier ivm foto- en filmmateriaal  (privacy beleid) kan gewijzigd worden indien gewenst. Dit kan je op het secretariaat van de school in orde brengen.

- Wil aub adreswijzigingen en wijziging GSM/telefoonnummers aanpassen op het document dat de klasleerkracht jullie zal voorleggen op het infomoment.

- Het intekenen op tijdschriftjes is vrijblijvend.

 We proberen dit jaar stipt te zijn wat betreft inschrijven en abonneren. Na een afgesproken datum zullen er geen bestellingen meer kunnen gebeuren. Uw begrip hiervoor. 

Ik wens iedereen een fijn schooljaar.

Kristine De Block,

directeur VB De Bellewij

 

 

 

 

Afdrukken E-mailadres

Contact Other

Contacteer ons
Kapellenstraat 43
9280 Denderbelle
Oost-Vlaanderen

Telefoon:

052/41-09-64

0496/08-11-12