Nieuws

Verkeersouders gevraagd voor het helpen afnemen van Verkeersbrevetten

Samen met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, willen wij de jeugd vaardiger maken in het verkeer en wijzer in mobiliteit. Het is voor ouders en leerkrachten een essentiële taak kinderen te leren hoe ze zich op een veilige manier in het verkeer kunnen begeven. Onze kleinsten maken reeds deel uit van het verkeer als passagier in de auto of op de fiets, als voetganger aan de hand van een volwassene. We leren hen ook van kleins af vaardig worden op de fiets. In de lagere school worden er regelmatig theoretische verkeerslessen en praktijklessen geprogrammeerd. We volgen hiervoor het leerplan en de verticale leerlijn voor stappen en voor fietsen van VSV.

Tijdens de maanden mei en juni gaan we de vaardigheden als voetganger en als fietser observeren  en evalueren. We gaan jullie kinderen goed voorbereiden op de brevetten en examens door te oefenen in een beschermde omgeving (speelplaats of turnzaal), maar ook op straat in de directe schoolomgeving.

Kleuter 2 en 3 gaan een (loop)fietsbrevet afleggen. Wil aub (loop)fietsjes voorzien op gevraagde tijdstippen (bericht juf).

Klas 1 en 2 bereiden zich voor op het behalen van het Zilveren Voetgangersbrevet en klas 2 gaat het brevet afleggen op 25 juni 2019 in de nm.

Klas 3 en 4 oefenen op het Gouden Voetgangersbrevet. Klas 4 neemt ook deel aan het Grote Voetgangersexamen op 14 juni 2019. Kinderen van deze leeftijd moeten in staat zijn zich individueel, veilig op straat te verplaatsen, over te steken. Dit gaan we evalueren, met de nodige toezichters en begeleiders. De leerlingen van klas 4 krijgen nog een persoonlijke uitnodiging met ook de vraag voor toestemming van de ouders.

Klas 5 test hun fietsvaardigheid op het speelplein op 24 juni. Klas 6 neemt deel aan het Grote Fietsexamen op 12 juni 2019. We vinden het toch belangrijk de fietsvaardigheid van deze leeftijdsgroep te evalueren. Ze zullen op die dag individueel naar Dendermonde fietsen in het kader van de overstap naar de secundaire school volgend jaar. We doen een oproep voor de nodige toezichters en begeleiders. De leerlingen van klas 6 krijgen nog een persoonlijke uitnodiging met ook de vraag voor toestemming van de ouders

Voor enkele van deze activiteiten kunnen wij nog wat hulp gebruiken van verkeersouders, geëngageerde (groot)ouders van al onze kinderen. Heb je tijd en interesse om deze activiteiten te begeleiden, vul dan onderstaande strook in. Je wordt dan gebriefd over je taak op het parcours, als toezichter of controlepost op de dag van het examen.

Bedankt namens de werkgroep Gezondheid en Veiligheid, Kristine De Block, directeur VB De Bellewij

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ondergetekende, …………………………………………………………………………………………….(groot)ouder van

………………………………………………………………………………………………… uit (kleuter)klas ……………………

wenst mee te werken als verkeersouder:

O tijdens het Grote Fietsexamen op woensdag  12 juni 2019 van 9u tot 11u

O tijdens het Grote Voetgangersexamen op vrijdag 14 juni 2019 van 9u tot 11u

O tijdens de afname van het Zilveren voetgangersbrevet op  dinsdag 25 juni van 13.30u tot 15u

 

Afdrukken E-mailadres

Contact Other

Contacteer ons
Kapellenstraat 43
9280 Denderbelle
Oost-Vlaanderen

Telefoon:

052/41-09-64

0496/08-11-12