Nieuws

Beste(nieuwe) ouders,

Wordt je peuter 2,5 jaar in de loop van het schooljaar 2022-2023, dan kan je hem/haar laten instappen op volgende dagen:

donderdag 1 september 2022

maandag 7 november 2022

maandag 9 januari 2023

woensdag 1 februari 2023

maandag 27 februari 2023

maandag 17 april 2023

maandag 22 mei 2023

Let op: je kindje moet reeds 2,5 jaar geworden zijn als hij wil instappen op bovenstaande data.

Wens je een afspraak om een kijkje te komen nemen op onze school of in te schrijven?

Maak een afspraak via telefoon of via mail.

Hopelijk kunnen we jullie binnenkort verwelkomen.

Krisitne De Block

 

 

 

Afdrukken E-mailadres

                                                                                                                                                                                                                      Denderbelle, 17 februari 2022

Beste ouders,

Hier nog wat schoolnieuws.

Week tegen Pesten (18 – 25 februari) – Vrijdag geven we het startschot van de Week tegen Pesten 2022 met als thema ‘Diversiteit’. Iedereen is anders, iedereen hoort erbij. Door middel van allerlei activiteiten in de klas, zal de school werken aan volgende doelen: kinderen leren omgaan met diversiteit, creëren van gelijkwaardige posities en gelijkwaardige inbreng, creëren van verbondenheid.

Code oranje – Versoepelen van de corona-maatregelen. Dat wil zeggen dat de mondmaskerplicht voor de kinderen van de lagere school vervalt vanaf maandag 21 februari. Na het krokusverlof eten we opnieuw in de refter per groep onderbouw en bovenbouw. We starten dan ook opnieuw het niveaulezen op. We zoeken nog leesmoekes en -vakes om op woensdag een half uurtje te komen lezen. We geven nogmaals inschrijfstrookjes mee met de kinderen.

Deuren – We zijn al maanden aan het wachten om de buitendeuren beter af te stellen zodat de kinderen ze beter kunnen openen en sluiten. Ook het herstel van de klink van de deur van de refter laat op zich wachten. Dat is heel vervelend en ook onveilig. We houden onze deuren graag dicht omdat er al eens een kleintje durft te ontsnappen. Wie ’s middags zijn kind komt afzetten op school, kan terugkeren via de rijweg. Dit geldt enkel voor de middag tussen 13u en 13.30u.

Carnaval – Op vrijdag 25 februari vieren we carnaval in de klassen. Over de middag is er carnavalbal op de speelplaats. De kinderen mogen zich verkleden. Zet geen enge maskers op, daar schrikken onze kleinsten van. Nepwapens (mes, dolk, zwaard, geweer, revolver, pijl en boog, bijl,…) confetti en serpentines, spuitbussen met haarverf laten we niet toe.

Bosklassen – Na de krokusvakantie stonden de bosklassen geprogrammeerd van 16 tot 18 maart. Het kamphuis De Kalei in Dilsen-Stokkem gaf ons echter de mogelijkheid om later te komen, nl. van woensdag 20 april tot vrijdag 22 april. Dat is in de week na de paasvakantie. Ik denk dat iedereen zich comfortabeler zal voelen als de corona-barometer meer naar geel neigt, ook al zijn op dit moment openluchtklassen toegelaten. Het weer zou ook al beter kunnen zijn. Na de krokusvakantie geven we nog een infomoment voor de ouders van de kinderen van klas 1 en 2, want zij weten nog niet goed wat openluchtklassen inhouden (zie kalender maart). We zullen ook een bevraging houden onder alle ouders om te weten of iedereen zal deelnemen.

Helm op, fluo top - Deze actie loopt nog tot vrijdag 25 februari. De kinderen kunnen nog steeds stickers verzamelen. Na de vakantie beloont de gemeente Lebbeke de kinderen met een volle spaarkaart met een ludiek prijsje. Uit alle deelnemers verloot de school dan nog enkele mooie prijzen.

Ik wens iedereen alvast nog een toffe schoolweek en een fijne krokusvakantie.

Kristine De Block, directeur VB De Bellewij

 

Afdrukken E-mailadres

  • 1
  • 2

Contact Other

Contacteer ons
Kapellenstraat 43
9280 Denderbelle
Oost-Vlaanderen

Telefoon:

052/41-09-64

0496/08-11-12